Reptoir

10 x simpele psychologische trucjes om meer gedaan te krijgen van mensen

In het programma Mindfuck weet illusionist Victor Mids soms beter hoe ons brein werkt dan wij zelf. Zou het niet geweldig zijn zelf ook zulke kleine trucjes te kunnen toepassen in het dagelijks leven? Dat kan, met de volgende tien trucjes.

1. Jaknikker

Knik ja als je wilt dat mensen jou geloven en je hen duidelijk wilt maken dat je hen gelooft. Jaknikken creëert een vertrouwensband.

2. Leg een woord in de mond

Als je wilt weten of iemand je mag moet je diegene een woord in de mond leggen. Je lacht of knikt. Als iemand je echt mag zal diegene dat woord veel vaker gebruiken.

3. Goede luisteraar

Als je wilt dat iemand jou ziet als een goed luisteraar, herhaal dan woorden en zinnen die zij zeggen. Overdrijf natuurlijk niet, want dat is heel ongemakkelijk.

4. ‘Mijn vader zei altijd..’

Zeg altijd als je iets wijs vertelt dat je vader dit je vertelde. Mensen geloven je sneller als je ouders wijsheid erbij haalt.

5. Zing het hele liedje

Zit er een liedje in je hoofd dat er niet uit wil? Zing dan het einde van het liedje. Ons brein wil namelijk maar al te graag een onafgemaakt lied afspelen in het hoofd om juist dat einde te kennen. Daarom zit een lied in je hoofd.

6. Geef keuzes

Wil je kinderen groenten laten eten? Vraag ze dan of ze tien of vijf spruitjes willen, dan hebben ze het idee dat er een keuze voor hen is.

7. ‘Ik wil graag je hulp’

Als je wilt dat iemand je helpt, zeg dan de woorden: ‘Ik zou graag je hulp willen met..’ Daarmee spreek mensen aan op hun geweten. Simpel maar krachtig.

8. Gaap als je een bespieder hebt

Als je het gevoel hebt dat iemand jou bespiedt, gaap dan eens opzichtig. Als die ander ook gaapt weet je het zeker, want gapen is enorm ‘besmettelijk’.

9. Warme handen

Als je wilt dat iemand je mag en je gaat handen schudden, zorg voor warme handen. Het is ergens wel logisch dat warme handen staan voor vriendschappelijkheid en koude handen voor afstandelijkheid.

10. Reik iets aan in een gesprek

Je wilt dat je vriend eindelijk het vuilnis eens buiten zet of die ene doos op zolder zet? Geef de spullen eens aan terwijl je een gesprek voert, hij zal het dan onopgemerkt een reminder krijgen van de taak die hij nog moest doen.

Delightful Knowledge

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.