Reptoir

4 tekenen uit je jeugd dat je een geboren ondernemer bent

Het was vroeger misschien nog niet direct duidelijk, maar nu je terugkijkt ben jij een geboren ondernemer. Als kind waren er al genoeg tekenen die konden voorspellen dat jij geen brandweerman, astronaut of juffrouw ging worden, maar voor jezelf zou gaan beginnen.

1. Je was een echte rebel

Als kind was je altijd een beetje een rebel. Je wilde graag anders zijn dan anderen, in plaats van mee gaan met de menigte. Het kon je niet veel schelen wat anderen van je dachten en het liefst deed je je eigen ding, want zelfstandig was je zeker.

2. Je wilde altijd meer geld verdienen

Al van jongs af aan zocht je manieren om geld te verdienen, want dat beetje zakgeld vond je niet genoeg. Op warme dagen verkocht je limonade langs de weg voor passerende wandelaars en fietsers en je kocht bergen snoep in om te verkopen aan je vriendjes op school. Uiteraard voor een prijs waardoor jij genoeg winst maakte.

3. Je beschikte over enorme overtuigingskracht

Als kind beschikte jij al over een grote overtuigingskracht. Als jij een idee had kon je al je vriendjes er van overtuigen dat dit het beste idee ooit was en je kreeg het voor elkaar dat jouw plannen altijd werden uitgevoerd.

4. Je kon als de beste onderhandelen

Je was vroeger al de beste in onderhandelingen. Klusjes in huis deed je voor een vergoeding en als je moeder je 0,50 cent beloofde als je straks je kamer op zou ruimen, bood jij aan het direct te doen voor een euro. Je onderhandelde over alles, van huiswerk maken tot je bedtijd tot meer zakgeld.

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.