Reptoir

4 x hoe je de after-kerstdip overleeft

Ja hoor, de ‘most-wonderful-time-of-the-year’ is weer voorbij en jij zit met je enorme kerstdip. Je hebt drie dagen lang te veel gegeten en eigenlijk kan je even geen oliebol meer zien. Hoe overleef je die after-kerstdip?

1: Hij begint eigenlijk pas 2 januari

Kerst eindigt niet echt op 26 december, want dan begint bijvoorbeeld pas het echte feest. Oliebollen, de top 2000 en je kan lekker genieten van kerstpuzzels, eindejaarslijstjes op Facebook en in de krant. Tot 1 januari is het eigenlijk nog feest. Pas als je de druppels van de nieuwjaarsduik hebt afgedroogd is de mooie decembermaand echt voorbij.

2: Laat de boom nog even staan

Op 6 januari is het Driekoningen, voor ons in het westen niet heel belangrijk, maar zeker in Oost-Europa, waar nog veel orthodoxen en katholieken wonen een belangrijke feestdag. Met Driekoningen vieren we dat de wijzen uit het oosten goud, wierook en mirre kwamen brengen (officieel niet naar de stal, maar tot zover deze Bijbelstudie). Laat je boom daarom eens tot de zesde staan en gooi hem dan pas, tja, uit het raam.

3: Ga eens echt werken aan je goede voornemens

In het nieuwe jaar heb je goede voornemens gemaakt die je moet vervullen. Vaak is dat iets sportiefs of met gezond eten. Maak er eens echt werk van, ook al is het voor een maandje, om de kerstdip van je af te ‘voornemen’.

4: Plan nieuwjaarsdinertjes in met vrienden

In het nieuwe jaar kom je er vaak achter dat je je vrienden al een tijdje niet meer gezien hebt omdat familie-aangelegenheden een hoop tijd hebben gekost. Het nieuwe jaar biedt jouw de kans om je vrienden weer te zien, op borrels of, veel leuker, een dinertje.

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.