Reptoir

Deze 5 dingen zullen mentaal-sterke mensen niet doen

Sterk in je schoenen staan is soms heel belangrijk in het leven. Zowel in je persoonlijke leven als je zakelijke leven kun je daarmee de klappen opvangen. Hoewel niet iedereen even sterk in zijn of haar schoenen staat, kunnen we allemaal leren van diegene die mentaal het sterkst zijn.

Ze blijven niet hangen in hun fouten

Mentaal sterke mensen weten dat ze niet moeten blijven hangen in de fouten die ze maken. Dat maakt hen namelijk afhankelijk van negatieve gevoelens en emoties. Het verhindert hun voortgang, hun carrière te veel.

Ze vergeten hun fouten alleen niet, ze hebben er alleen afstand van. Vergeten is verdringen en verdringen betekent een emotionele band met fouten. Wie mentaal sterk is weet dat fouten er zijn om te leren en te gebruiken. Nieuwe inzichten toepassen.

Ze stoppen niet met geloven in zichzelf

Voor mentaal sterke mensen bestaan er geen ‘kan niet’. Ze zullen nooit stoppen te geloven in zichzelf en hun gestelde doelen. Wanneer ze gaan twijfelen aan zichzelf, twijfelen ze aan hun doelen en daarmee twijfelen ze aan waar ze me bezig zijn en bereiken ze niets.

Ze zeggen nooit sorry tegen zichzelf

Ze voelen een zelfmedelijden. Dat zou alleen maar betekenen dat ze omstandigheden belangrijker achten dan tegen de omstandigheden knokken. Het is voor hen een laffe houding die anderen de schuld geeft zonder naar oplossingen te zoeken.

Ze worden nooit lui

Wie aan zijn fysiek werk is ook mentaal sterker. Sporters voelen geen pijn als de een berg beklimmen op de fiets. Zo voelt ook de mentaal sterke mens geen pijn als hij iets doet. Hij geeft niet op en gaat door. Tot de benen verzuren.

Ze zijn nooit negatief

Negativiteit zal je alleen maar tegenstaan is hun gedachte. Daarom omringen ze zich niet met negatieve mensen en zijn ze zelf ook nooit negatief. Negativiteit draait vaak om geen controle hebben. Negativiteit over zaken die je wel kunt veranderen moeten je alleen maar optimistisch maken er iets aan te doen.

Forbes

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.