Reptoir

5 redenen waarom freelancers altijd naakt zouden moeten slapen

Misschien doe je het al, misschien ook niet, maar het staat onomstotelijk vast: als freelancer kun je ’s avonds beter naakt je bed in duiken. Dit is waarom…

1. Optimale nachtrust

Voor een diepe slaap, is het belangrijk dat je lichaam een constante temperatuur heeft. Dat hangt natuurlijk af van de thermostaat in je slaapkamer, maar óók van je dekens en de kleding die je draagt. Als je een pyjama aanhebt, kan je lichaam nog weleens oververhit raken, of worstelen om af te koelen wanneer dat nodig is. Poedelnaakt onder de lakens reguleert je lijf de temperatuur simpelweg het beste, waardoor je een optimale nachtrust hebt tussen je drukke dagen.

2. Seks maakt gelukkig

Als je lief naast je ligt, en jullie slapen allebei helemaal naakt, zorgt het fysieke contact met de huid van de ander ervoor dat je meer van het gelukshormoon oxytocine aanmaakt. Bovendien is de kans groot dat jullie vaker seks hebben, wat óók weer een algeheel gelukkiger gevoel in je leven teweeg brengt. En gelukkig zijn, leidt weer tot betere prestaties. Kortom: pyjama uit.

3. Vrijheid

Je kan niet ontkennen dat je als freelancer veel waarde hecht aan het concept ‘vrijheid’. Zelf je dagen indelen, zelf je klussen doen, zelf je opdrachtgevers kiezen. Waarom zou je jezelf in bed dan wel beperken? Niets fijner dan lakens die langs je naakte huid glijden. Geen knoopjes die in je huid drukken, geen touwtjes waarmee je in de knoop kunt raken, geen stofje dat toch iets te synthetisch is om je er goed bij te voelen… Vrijheid!

4. Minder zorgen

Het lijkt een lullig detail, maar als je er even bij stil staat, dan zie je dat pyjama’s je eigenlijk vrij veel kopzorgen opleveren. Je moet ze kopen, je moet ze wassen, je moet ze aantrekken, je moet ze uittrekken. Het kost tijd, het kost geld – en hoewel dat allemaal minimaal is, levert het je ergens toch nét wat meer rust in je hoofd op als je de pyjama uit je leven bant. Heb je meer tijd (en geld) voor je business.

5. Zelfvertrouwen

Voor veel freelancers is een gezonde dosis zelfvertrouwen de basis van hun succes. Als je lekker in je vel zit en dat uitstraalt, zal je sneller risico’s nemen, head first een nieuw avontuur induiken, en je geen zorgen maken over details als ‘wat vinden ze eigenlijk van me?’. Door naakt te slapen werk je aan je zelfvertrouwen: en als je comfortabel bent met je naakte zelf, dat is je aangeklede zelf helemaal één en al confidence.

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.