Reptoir

5 x waarom jij een typische millennial bent

Wanneer ben je nou een typische millennial? Heeft het alleen met je geboortedatum in je paspoort te maken of typeert het gedrag ook een generatie? Dat laatste is wel vaak het geval. Millennials zijn niet alleen geboren in een bepaalde tijdsperiode, ze zijn ook kinderen van een tijdperk die zo snel veranderde dat ze ook anders zijn dan de vorige generaties, misschien wel meer dan welke generatie ooit.

1. Millennials willen feedback; likes

Millennials zijn opgegroeid in een generatie van hartjes, emoticons en likes. ‘Vind ik leuk’ is allang meer dan een uitspraak in hun jargon. De millennials is daarom erg gevoelig voor feedback. Niet alleen krijgt hij of zij het veel, ook wil de millennial maar wat graag feedback krijgen. Zeggen hoe je over iets denkt en wat er goed gaat of beter kan maakt de millennial een betere freelancer, ondernemer of werknemer. De millennial wordt er met andere woorden een beter mens door.

2. Millennials zitten vol passie

Millennials willen altijd hun hart volgen. Dat komt enerzijds omdat hun omgeving ze pusht hun passie te volgen. De baankans is niet meer zo groot als in de jaren negentig en daarnaast doen veel mensen in de omgeving hetzelfde. Anderzijds is dit ook een het bewuste keuze. Het gaat niet alleen maar om geld. Werk is zo’n groot onderdeel van ons leven dat we ook echt gelukkig willen zijn met wat we doen. 

3. Millennials hebben een grote bek maar een klein hartje

Millennials lijken heel zelfverzekerd en klaar voor de wereld, maar ze zijn de meest onzekere generatie. Dat komt doordat de millennial, zoals eerder gezegd, opgroeide in een ‘like-cultuur’. Ook merkt de millennial dat de banen na de studie opeens niet meer voor het oprapen liggen. Na sollicitaties volgen veel momenten van zogenaamd ‘falen’. Al het leuke uit de jaren negentig en hun jeugd gaat plaatsmaken voor een reële wereld waarin ze onzeker zijn.

4. Millennials zijn individualistisch

Bij de millennial staat het ‘ik’ voorop. Ik is belangrijker dan wij. Millennials werken liever individueel en houden niet van het teamverband. In een team zijn ze graag haantje de voorste. Ze willen laten zien dat hun kunnen de groep tot grote hoogten heeft gedreven.

5. Millennials willen structuur

Eigenlijk hebben millennials meer behoefte aan structuur dan wie dan ook, juist omdat er zo weinig structuur in hun leven is. Het online leven en de flexibele werktijden en schooltijden hebben van hen een enorm dynamische generatie gemaakt worden. Binnen dat leven is structuur aanreiken als ademen voor de freelancer. Zonder structuur zal hij of zij stikken.

People Business

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.