Reptoir

6 x gratis online facturatie tools voor freelancers

Het moment dat je als freelancer voor het eerst mag factureren zal je nooit vergeten. Jij, en jij alleen, hebt ervoor gezorgd dat je dat geld hebt verdiend. Maar voordat je dat verdiende geld op je net geopende zakelijke rekening hebt staan, moet er een factuur de deur uit. Daarvoor hoef je gelukkig niet zelf te gaan klooien in Word; er zijn heel veel tools te vinden die het je makkelijk maken.

Wil je geen compleet administratie- of boekhoudpakket waar je maandelijkse fee voor moet betalen? Geen probleem, er zijn bestaan genoeg online facturatie tools waar je binnen een handomdraai facturen kunt maken en versturen.

1. Moneybird

Laten we beginnen met het populairste facturatieprogramma van freelancers: Moneybird. Een overzichtelijke website die zelfs voor de grootste cijfer-hater makkelijk werkt. Je kunt naast facturen sturen ook zakelijke kosten inboeken en offertes maken. De gratis versie biedt drie facturen per maand.

2. Free Invoice Generator

Deze tool is zo simpel als het maar kan. Vul al je gegevens in en klik op ‘Download my invoice’, waarna het PDF-bestand op je bureaublad wordt opgeslagen. Het is mogelijk om een Nederlandse factuur te maken inclusief BTW-percentage.

3. Invoiceto.me

Ook invoiceto.me is een gebruiksvriendelijke website, waar je alle velden op de factuur kunt aanpassen door erop te klikken. Functie gaat voor opmaak, je kunt hier dan ook geen template aanmaken. Klik op ‘Opslaan als pdf’ en je hebt binnen een handomdraai een factuur op je bureaublad staan.

4. Online invoices

Je kunt bij Online Invoices kiezen tussen een gratis en een betaalde versie. Bij de gratis variant kun je facturen opmaken, downloaden en versturen zonder in te loggen. Kies uit de templates ‘Tax’, ‘Simple’ en ‘Business’ en personaliseer ze met je eigen logo.

5. Digitalefactuur.nl

Deze Nederlandse tool heeft verschillende pakketten. De gratis variant biedt drie facturen en drie offertes. Een prettig vormgegeven site die ook nog eens heel gebruiksvriendelijk is. Je kunt de factuur in je eigen huisstijl opmaken.

6. Invoice At Once

Bij Invoice At Once heb je meer invloed op hoe je factuur eruit ziet. Je kunt kiezen uit vijf fonts en personaliseren door middel van je eigen logo. Ook de kleur van tabellen kun je wijzigen. Nadat de factuur helemaal is zoals je wil, download je een pdf’je of stuur je ‘m direct via e-mail naar je klant.

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.