Reptoir

5 x waarom introverte mensen zo aantrekkelijk zijn

Over het algemeen vallen we voor praatjes. In de Amerikaanse comedeyreeks How I Met Your Mother heeft vrouwenverslinder Barney zijn Playbook, waarmee hij de meisjes versiert. Voor de meer verstokte romantici onder ons is een goed gesprek met een glas wijn een reden om in zwijmel te vallen.

Ook voor de meer zakelijke omgang geldt dat we introvert zijn zien als een slechte eigenschap. Laat je echter als zwijgzame mens niet kisten, er is namelijk een aantal eigenschappen aan introverte mensen wat ze verdraaid aantrekkelijk maakt.

Ze luisteren van nature

Luisteren is soms lastiger dan een spraakwaterval nabootsen. Introverte mensen beschikken over de bijzondere eigenschap die het luisterend oor heet. Een introvert zal niet alleen al jouw verhalen op zich nemen als een spons van conversatie, maar je ook verblijden met een grondige analyse van alles wat je vertelt. Luisteren en advies zullen daarmee hand in hand gaan.

Ze dagen je uit en zijn mysterieus

Omdat het soms zo lastig is tot introverte mensen door te dringen is het ook uitdagend met ze te werken. Het mysterie van wat er omgaat in hun hoofd zorgt ook voor prikkels bij jou. Wanneer je werkt met een uiterst extravert persoon zal je die prikkels nooit krijgen wat je creativiteit nooit een boost zal geven.

Ze zijn empathisch

Introverte mensen hebben over het algemeen het hart op de goede plaats. Soms kunnen ze een beetje bot of zelfs arrogant uit de hoek komen, maar doorgaan zijn ze verlegen en durven ze zich daarom niet te uiten. Het maakt hen kwetsbaar maar ook zachtaardig. Maak daar gen misbruik van, maar je hoeft deze eigenschap ook niet angstvallig te ontlopen om iemand niet te willen kwetsen.

Ze nemen wijze beslissingen

Omdat introverte mensen zo goed analyseren en luisteren en daarom ook goed nadenken nemen ze doorgaans wijze beslissingen. Ze gaan niet over één nacht ijs en flappen niet alles eruit. Het nadeel van introvert beslissingen nemen is dat ze nauwelijks overleg plegen over hun stappen.

Ze blijven je trouw

Vaak weten introverte mensen, uit ervaring of hun jeugd, hoe het is om gekwetst te worden. Ze willen dat jou ook niet aandoen en zullen veel loyaler en trouwen aan je blijven dan iemand die makkelijk contact maakt en alles eruit flapt. Pas echter wel op dat jij de loyaliteit niet beschaamt, want ze zullen er moeite mee hebben hun problemen met jou te delen en er mogelijk sneller van tussen gaan, als je ze niet goed behandelt.

 

I heart intelligence

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.