Reptoir

5x waarom cowerken met wildvreemden zo geweldig is

Als freelancer werk je vaak voor jezelf, soms gebeurt dat in coworking-spaces. Dat betekent dat je ‘vreemde’ collega’s hebt. Laat je daarvoor niet afschrikken. Co-werken met vreemden is juist geweldig.

1. Netwerken

Niets is zo belangrijk voor de freelancer als netwerken. Wie alleen thuis werkt zondert zich af en wie op locatie van de opdrachtgever werkt zal constant dezelfde mensen tegen komen op kantoor, waardoor je al snel tegen je grenzen oploopt van netwerken.

Buit het feit dat je veel collega-freelancers tegenkomt dus flink uit. Misschien kunnen ze je niet meteen helpen met opdrachten, maar je kunt wel kijken of je elkaar kunt helpen met factureren bijvoorbeeld.

2. Uit je comfort-zone

Wie elke dag met nieuwe gezichten werkt komt uit z’n comfort-zone en dat is bijzonder goed voor je werklust. Zeker als je je openstelt voor kritiek en tips van je cowork-genoten, kan zo’n vreemde omgeving bijzonder waardevol zijn.

3. Werk op je eigen tempo

Op een cowork-space werk je op je eigen tempo. Zeker als je thuis erg afgeleid bent maar op het kantoor van een mogelijke opdrachtgever te veel werkdruk voelt, kan het handig zijn op een aparte locatie plaats te nemen. Op die manier kun je zelf je werktempo bepalen en dat geeft rust.

4. Er zijn speciale tools

Op een cowork-space zijn allerlei ruimten en hulpmiddelen aanwezig om jouw onderneming te helpen. Spreek er af in een stilteruimte met en klant of maak gebruik van het internet, mogelijke printers en natuurlijk de koffie.

5. Je voelt niet eenzaam

Tot slot: wie niet thuis werkt voelt zich veel minder eenzaam. In pyjama naar je werk gaan klinkt leuk, na een tijdje heb je wel weer zin om je jas aan te doen en op de fiets te stappen.

Entrepreneur

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.