Reptoir

8 mindsets om als winnaar het nieuwe jaar in te gaan

Een nieuw jaar ga je het allerbeste in met een positief brein en de krachten van een winnaar. Want met de juiste mindset kun je alles aan en dit is de stap naar een succesvol en gelukkig werk- en privéleven.

1. Als ik de kans niet grijp doet iemand anders het

Kansen liggen niet altijd voor het oprapen. Soms creëer je ze zelf en soms komen ze je op je pad. Hoe dan ook, als een kans zich voordoet zal een echte winnaar deze grijpen. Je weet namelijk nooit wanneer er weer een volgende kans is en als jij het niet doet, dan doet iemand anders het.

2. Ik geef nooit op

Opgeven is niet de mentaliteit van een winnaar. Als je onthoudt dat het niet erg is als er iets mis gaat en je het gewoon opnieuw kunt proberen, ga je alles positiever tegemoet. Natuurlijk doe je altijd je best, maar soms zijn er invloeden van buitenaf waar je niks aan kunt doen. Het enige wat je wel kunt doen is het accepteren en niet opgeven. De aanhouder wint.

3. Ik doe het niet alleen

Dat je het zelf moet doen wil niet zeggen dat je het alleen moet doen. Ook winnaars krijgen hulp van anderen. Je kunt niet altijd alles zelf en je kunt niet altijd alles weten. Door de hulp van anderen te aanvaarden of te praten over dingen waar je tegenaan loopt heb je een grotere kans op succes.

4. Van fouten kan ik leren

Fouten zijn niet erg om te maken, zolang je er iets van leert. Op dat moment zijn het eigenlijk geen fouten meer, maar leermomenten. Iedereen maakt wel eens een fout, zelfs de grootste winnaar en belangrijkste ondernemer.

5. Ik volg niet, maar leid

Wees geen volger maar een leider. Als leider onderscheid jij je van anderen, geef je een goed voorbeeld en ben je bereidt anderen te leren wat jij weet. Alleen dan kun je uitgroeien tot een succesvolle winnaar.

6. Ik focus me op de dingen die er echt toe doen

Welke taken leveren het meeste resultaat op, wat maakt jou echt gelukkig en welke dingen zou je kunnen laten vallen of minder tijd aan kunnen besteden? Kies je belangrijkste taken en leg je volledige focus hierop. Hiermee werk je efficiënter en bespaar je tijd en energie.

7. Succes is een reis, geen eindbestemming

Je kunt pas een winnaar zijn als je accepteert dat succes geen eindstreven is, maar een proces. Het gaat niet alleen om het grote succes, maar om alles wat je behaalt, ook de kleine dingen. Als je eenmaal succesvol bent is het belangrijk om te begrijpen dat dit succes ook zomaar weg kan vallen. Blijf daarom altijd met beide benen op de grond staan en werk net zo hard als in het proces er naar toe.

8. Ik werk met passie

Doe alles wat je doet vanuit en met passie. Je wordt een winnaar en je kunt succesvol worden wanneer je heel hard werkt en dit kan alleen maar als je houdt van wat je doet en passioneel bent over je werk.

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.