Reptoir

8 x waarom we graag op dat ene kantoor werken

Als freelancer heb je vaak verschillende werkplekken. Op meerdere kantoren bij verschillende bedrijven of bij verschillende openbare werkplekken. Of je er productief werkt heeft te maken met waar jij het prettigst werkt, waar je het meest gefocust bent en waar je het meest geïnspireerd wordt. Maar we werken soms ook gewoon het liefst op dat ene kantoor vanwege de volgende redenen.

1. Gezelligheid

Rust om je heen kan de concentratie bevorderen, maar een beetje gezelligheid om je heen is niet verkeerd. Leuke collega’s met wie je enorm kunt lachen, een plek waar je alles kunt zeggen wat je wil en waar je volledig jezelf kunt zijn.

2. Goede koffie

Niet geheel onbelangrijk. Een goed koffiezetapparaat zorgt ervoor dat jij je dag goed kunt beginnen met een sterk bakje en dat je bij een inkakmomentje op de middag een lekkere cappuccino voor jezelf kunt maken.

3. Lekkere lunch

Naast goede koffie is een heerlijke lunch ook een hoogtepuntje van de dag. Een kantine met de lekkerste broodjes of een gezamenlijke lunch waarbij er zo veel boodschappen worden gehaald dat er boordevol keus is.

4. Heerlijke lekkernijen

Behalve een goede lunch mag er tussendoor natuurlijk ook best gesnoept worden. Er zijn van die kantoren waar er steevast een pot met koekjes op het bureau staat. Misschien niet goed voor de lijn, maar ach, wel lekker. Ook zo fijn: die ene collega die je op kantoor hebt die regelmatig eigen baksels meeneemt.

5. Mooi kantoorruimte

Van een saaie ruimte krijg je geen inspiratie. Gelukkig zijn er steeds meer kantoren en toffe werkplekken die investeren in het uiterlijk van het kantoor. Sfeervolle lampen, felle kleuren, trendy meubels en een hip design op de muur.

6. Vrijdagmiddagborrel

Een onmogelijke om te vergeten: de borrels. Niks is lekkerder dan onder het genot van een koud biertje of wijntje de week af te sluiten met je collega’s. En tussendoor een keertje een flesje die opengaat als er een succesje wordt geboekt vinden we natuurlijk ook niet erg.

7. Leuke locatie

Als je binnen zit te werken merk je misschien niet zo veel meer van waar het pand staat, maar een goede locatie is zeker een reden waarom we juist daar willen werken. Op een prachtige locatie midden in de stad, met dat gezellige kroegje om de hoek bijvoorbeeld. Handig als het na de vrijdagmiddagborrel nog te gezellig is om naar huis te gaan.

8. Tripjes

Of het nu een trip naar het buitenland is of gewoon een teambuildinguitje in de buurt: tripjes zijn altijd mooi meegenomen. Jij werkt hiervoor maar al te graag op dat ene kantoor.

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.