Reptoir

9 x dingen die je weerhouden om succesvol te worden

Elke ondernemer, werknemer en freelancer smacht naar succes. Vaak krijg je daarbij tips wat je allemaal wél moet doen om dat succes te bereiken, maar wat kunnen we eigenlijk laten om succesvol te worden? De volgende negen dingen zou je uit je routine en leven kunnen schrappen.

1. Stop met excuses verzinnen

Wees niet bang om te falen, want wie bang is om te falen verzint excuses iets niét te doen.

2. Stop met ongezond leven

Ongezond leven kan je succes meer in de weg zitten dan je denkt. Als je wat wilt bereiken moet je domweg om je gezondheid denken: dus eet gezond en beweeg.

3. Geef je korte termijn-denken op

Korte termijnstappen maken lijkt misschien interssant op het moment zelf, maar wie plant voor de toekomst weet zich verzekerd van veel meer succes, plezier en voldoening.

4. Geloof niet in ‘the magic bullet’

Er bestaat niet zoiets als een ‘Euraka-moment’ of een ‘magic bullet’. Beslissingen gaan nooit over één nacht ijs.

5. Geef je perfectionisme op

Hoe graag we ook willen, niets zal ooit perfect worden. Of het nu gaat om het perfecte frietje in je snackbar of de perfecte partner zijn. In zowel het leven als ons werk moeten we begrijpen dat je nooit de perfectie kunt bereiken.

6. Stop met multitasken

Te veel hooi op je vork nemen is nooit goed, stop dus ook met dat multitasken, want dat betekent alleen maar meer opscheppen dan je nodig denkt te hebben.

7. Stop met alles en iedereen controleren

Controleer alleen jezelf, stop je omgeving te controleren. Als je naast jezelf ook hen constant in het oog moet houden verlies je weer de controle op je zelf. Houd focus.

8. Zeg niet tegen alles ja

In de film yes-man zegt Jim Carrey voor een keer tegen alles ‘ja’, waar hij normaal enorm behoudend is. De film laat echter zien dat tegen álles ‘ja’ zeggen alleen maar rampen veroorzaakt.

9. Je hoeft niet leuk gevonden te worden

Tot slot: probeer niet witte voetjes bij alles en iedereen te halen. Natuurlijk is het fijn als mensen goed met je opschieten, maar het is geen heilige graal.

Medium

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.