Reptoir

Één van deze eigenschappen? Dan ben je misschien van nature geniaal

Hoewel je jezelf misschien niet beschouwt als geniaal, zou het toch kunnen zijn dat je dezelfde soort eigenschappen bezit die geniale mensen ook hebben. Er zijn namelijk verschillende karaktertrekken, gewoontes en gedrag die mensen met een hoge intelligentie met elkaar gemeen hebben. Dit zijn zeven tekenen waardoor jij misschien wel slimmer bent dan je dacht:

Je overschrijdt wel eens grenzen

Dat kunnen eigen grenzen zijn of de grenzen die de wet voorschrijven. Denk maar eens na hoeveel schrijvers, muzikanten, artiesten, scientists of andere creatieven een vorm van verslaving hebben. Sommigen gebruiken drugs of alcohol om om te gaan met het feit dat ze anders zijn dan de meeste mensen. Of ze gebruiken alcohol en drugs vanuit de drang om nieuwe ervaringen op te doen. Nu is niet iedere uit de hand gelopen zaterdagavond een teken dat je geniaal bent, maar het overschrijden van grenzen is wel iets wat mensen met een hoge intelligentie met elkaar gemeen hebben.

Je bent nieuwsgierig

Lees jij alles wat los en vast zit, volg je alle blogs en surf jij je suf over het wereldwijde web, op zoek naar antwoord op allerhande vragen? Doe je misschien zelfs experimentjes, gewoon om te kijken wat er gebeurt? Geniale mensen zijn van nature nieuwsgierig. Ze zijn zichzelf constant dingen aan het afvragen waar ze vervolgens antwoord op zoeken.

Je praat in jezelf

Zoals eerder geschreven, kan in jezelf praten een teken zijn dat je geniaal bent. Je hoofd is constant in de weer met problemen, dialogen en ideeën waar je doorheen werkt. Hoe intenser dat proces is, hoe logischer het is dat je tegen jezelf praat of mompelt.

Je leest constant

Veel mensen vinden lezen leuk. Mensen die geniaal zijn, zijn ermee geobsedeerd. Sommige enorm intelligente mensen focussen op één bepaald genre, anderen kiezen ervoor om allerlei dingen te lezen fictie of non-fictie. Het maakt niet uit wat je leest, als jouw boekenkasten uitpuilen en je wilt constant nieuwe dingen lezen, is de kans groot dat je tot categorie geniaal behoort.

Je daagt jezelf graag uit

Hou je van woord- en triviaspelletjes om je hersenen te trainen en te testen? Als dat zo is, heb je iets gemeen met een hele hoop intelligente mensen. Zij doen namelijk constant sudoko’s en kruiswoordpuzzels en doen dat met zoveel regelmaat als dat anderen hun Facebook checken.

Je piekert en denkt teveel na

Wie denkt dat mensen die geniaal zijn overlopen van zelfvertrouwen heeft het mis. Het tegenovergestelde is vaak het geval. Ze weten dat kennis steeds groeit en onderhevig is aan verandering en dit kan leiden tot weinig zelfvertrouwen.

Je bent vergeetachtig

Voel je je stom als je weer eens je sleutels binnen hebt laten liggen? Hoeft niet meer. Extreem intelligente mensen overladen hun brein vaak met een hoop moeilijke en intense informatie. Ze zijn enorm bezig met hun projecten en ideeën. Daardoor is er geen plek meer voor een hoop simpele, dagelijkse dingen. Dus mocht je een keer de keuken in lopen en vergeten waarom je daar moest zijn: blame it on your intelligence.

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.