Reptoir

De 6 beste apps en sites voor een succesvolle brainstorm

De brainstorm 2.0: zonder tijdschriften, scharen en potjes lijm, maar met de hulp van deze apps en websites. Creativiteit kan soms best een beetje digitale hulp gebruiken.

1. Popplet

Popplet is een tool om te mindmappen. De app is overzichtelijk en modern – iets wat veel andere mindmapping tools niet zijn. Geen overdaad aan features, gewoon clean en simpel. Precies wat je nodig hebt bij een brainstorm.

Popplet, € 4,99. Beschikbaar op iPhone, iPad en online. 

2. Stormboard

Stormboard is een online tool om samen te brainstormen. Zie het als een groot digitaal whiteboard, waar iedereen vanaf een andere locatie op in kan loggen en dingen aan toe kan voegen – of het nou tekst, afbeeldingen of links zijn.

Stormboard, gratis. Online beschikbaar op iedere computer, tablet of telefoon.

3. Sketchboard

Op Sketchboard kun je met meerdere mensen tegelijk brainstormen in real time. Uniek aan de tool is dat je eenvoudig schetsen kunt maken: als je ergens even de woorden niet voor hebt, kun je gewoon een tekening maken.

Sketchboard, gratis tot 5 gebruikers. Online beschikbaar.

4. Canvanizer

Op Canvanizer vind je vooraf gecreëerde borden, waar je zelf verder invulling aan kunt geven. Zo vind je bijvoorbeeld een canvas voor een business model, een SWOT-analyse, een pitch planner. Erg handig als je het wiel niet zelf wilt uitvinden.

Canvanizer, gratis. Online beschikbaar.

5. Loose Leaf

Ideaal voor visuele projecten: Loose Leaf laat je samen knippen, plakken en creëren, waardoor je met elkaar aan een visueel idee werkt. Het programma is eenvoudig in gebruik, en handig om snel ideeën uit te wisselen.

Loose Leaf, gratis. Beschikbaar voor iPad.

6. Brainsparker

De app Brainsparker dwingt je om je hersenen aan het werk te zetten en ideeën te genereren. Ideaal als je niet weet waar je moet beginnen, even vastzit, of op zoek bent naar nét dat beetje extra. Ook leuk: de gratis creativity work-outs.

Brainsparker, gratis met in-app aankopen. Beschikbaar voor iPad en iPhone.

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.