Reptoir

De beste business films om dit weekend te kijken

Als je dit weekend van plan bent om lekker relaxed een filmpje te kijken, kies dan eens een van de volgende business films. Deze movies zijn namelijk niet alleen steengoed, maar hebben ook een goede les voor ondernemers.

The Social Network

De film over de oprichting van Facebook. In zijn studentenkamer komt Harvard student Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg) op een idee dat uitgroeit tot het grootste sociale netwerk ter wereld en een revolutie in communicatie. The Social Network laat zien dat een succesvolle business kan voortvloeien uit een frustratie en een simpele behoefte van de doelgroep en dat je op weg naar succes niet altijd alleen maar vrienden maakt.

Wall Street

De machtige en succesvolle Gordon Gekko (Michael Douglas) heeft als motto dat gulzigheid goed is. Bud Fox (Charlie Sheen), aandelenhandelaar op Wall Street, wil zelf maar al te graag de top bereiken en probeert in contact te komen met Gekko. Als dit gelukt is komt hij er al snel achter dat geld niet alles is en dat gierigheid in de weg staat van succes.

The Pursuit of Happyness

Chris Gardner (Will Smith) is een verkoper met weinig succes. Wanneer hij en zijn zoontje dakloos raken besluit Chris om een goede baan te vinden. De baan die Chris vindt blijkt echter een onbetaalde stage te zijn, maar hij doet er alles aan om van deze stage uiteindelijk een baan te vinden. De film heeft een duidelijke boodschap dat je altijd in jezelf moet blijven geloven, niet mag denken dat je iets niet kunt en nooit moet opgeven.

The Big Short

Een film met grote namen (o.a. Brad Pitt, Ryan Gosling en Christian Bale) die vanaf 21 januari in de bioscoop verschijnt, maar nu al hoog wordt beoordeeld. Misschien nog niet mogelijk om dit weekend te kijken, maar deze mocht niet het lijstje ontbreken. De film gaat over de financiële crisis en vier buitenstaanders die aan zien komen wat er gaat gebeuren: de instorting van de wereldeconomie. Ze besluiten kun krachten te bundelen, tegen de banken in te gaan en te profiteren van de crisis.

Office Space

Een komedie over over Peter Gibbons (Ron Livingston) die op een dag besluit dat hij zijn werk zat is en niet meer naar kantoor wil. Hij probeert ontslagen te worden, maar dit werk juist uit in een promotie. Zijn twee vrienden worden echter wel ontslagen en met zijn drieën bedenken ze een plan tegen hun gierige baas.

The Insider

Jeff Wigand (Russell Crowe) besluit om in een talkshow van presentator Lowell Bergman (El Pacino) de waarheid over een grote tabaksfabrikant naar buiten te brengen. Dit blijkt echter niet zo makkelijk, wanneer de fabrikanten er alles op zetten om hun geheimen te bewaren. Een ijzersterke film over vertrouwen, eerlijk- en dapperheid.

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.