Reptoir

De beste koffietentjes van Utrecht om dit weekend in te werken

Heb je dit weekend nog een hoop werk te verrichten, maar wil je wel de deur uit? Kies dan om te werken in een koffietentje in de stad. Een goede werkplek voldoet aan een aantal dingen: snelle wifi, goede koffie en voldoende stopcontacten. We hebben de beste koffietentjes in Utrecht gezocht.

De Ontdekking

Koffiebar De Ontdekking heeft zijn naam te danken aan het feit dat op deze plek 60 jaar lang een reisbureau gevestigd was. Het reisthema is meegenomen in de inrichting en de menukaart. Bestel een Bangkok-thee of een uitstekende koffie en neem plaats aan een van de tafeltjes of op de knusse banken. Je kunt hier de hele dag werken, want er is gratis wifi en er zijn voldoende stopcontacten. Als je even pauze wil schuif je aan de gezellige leestafel vol magazines en spelletjes.

Voorstraat 110

Koffie Leute Brauhaus

Met een mobiele koffiekar stond Koffie Leute eerder alleen op festivals. Inmiddels is er een vaste koffiebar in Utrecht. En Koffie Leute Brauhaus is niet zomaar een koffietent, maar een filterkoffietent. Er wordt hier heerlijke filterkoffie geschonken door de enthousiaste en vriendelijke bediening. Je kunt kiezen uit verschillende soorten en smaken. In het Brauhaus kun je gebruikmaken van gratis wifi en vanwege de gezellige huiskamersfeer voel je je er gelijk thuis.

Westerkade 30

30ML

Deze koffiebar is centraal gelegen in het centrum van de stad. De ruimte staat vol met tafeltjes en er zijn genoeg stopcontacten om je laptop en telefoon op te laden. Wifi is snel en gratis en op de achtergrond speelt een fijn muziekje. 30ML heeft een eigen koffiebranderij en staat bekend om de espresso’s van geweldige kwaliteit. De plek om te werken als echte sterke koffieliefhebber.

Mariastraat 35

Koffie & Ik

Koffie & Ik is een ruime koffiebar met veel licht. Schuif aan bij een van de tafels, bestel een uitstekende koffie en een lekker broodje en klap je laptop open. Je maakt hier gebruik van gratis wifi en er zijn stopcontacten aanwezig. Deze koffiebar ligt een eindje buiten het centrum, maar mocht je in de buurt zijn of wonen is het een ideale plek om te werken als freelancer.

Vleutenseweg 169

’t Koffieboontje

Deze hippe koffietent is gelegen aan de Oudegracht in een monumentaal pand. Neem plaats aan een van de tafeltjes, de knusse raambank of de hangstoel en maak gebruik van snelle wifi en meerdere stopcontacten om je laptop op te laden. Tijdens het werken geniet je van huisgemaakte broodjes, verse sappen en natuurlijk een heerlijk bakje koffie van biologische koffiebonen uit Ethiopië, Brazilië en Indonesië.

Oudegracht 92

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.