Reptoir

Dit zijn de beste tools om een andere taal te leren

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die tweetalig zijn opgevoed slimmer en creatiever zijn. Maar het is nooit te laat om een tweede taal te leren, of een taal zoals Engels te verbeteren. Dit kan voordelen hebben voor werk, reizen of gewoon om je brein uit te dagen. Tegenwoordig zijn er handige, veelal gratis, tools om een andere taal te leren. Dit zijn de beste.

DuoLingo

DuoLingo is de meest populaire tool om een andere taal te leren. Je verdient punten bij goede antwoorden en je kunt tegen de klok spelen. Met deze methode kun je spelenderwijs leren. DuoLingo is daarnaast populair vanwege het hippe en simpele design. Je kunt vanuit het Nederlands Engels leren, maar de meeste talen worden alleen vanuit het Engels gegeven. Kies uit standaardtalen zoals Spaans of Duits of ga voor Swahili, Hebreeuws of, als je een enorme Star Trek fan bent, voor Klingon. Je kunt DuoLingo online gebruiken of je kunt een Android, iOS of Windows app downloaden, waarmee je ook offline kunt oefenen.

DuoLingo is geheel gratis te gebruiken.

Busuu

Busuu is met ruim 60 miljoen gebruikers wereldwijd ook een enorm populaire tool. Je leert ook hier aan de hand van spelletjes en activiteiten. Volledige taalcursussen, onderverdeeld in kleine lessen zodat je in tien minuten per dag een andere taal kunt leren. Met Busuu kun je je lees-, luister-, spreek- en schrijfvaardigheid trainen. Je kunt contacten leggen met mensen die de taal als moedertaal spreken en deze zullen de toetsen beoordelen. Je leert vanuit het Engels en je kunt kiezen uit talen als Spaans, Chinees, Arabisch, Portugees en meer. Je kunt Busuu online gebruiken of je kunt een Android of iOS app downloaden.

Busuu heeft een gratis optie, of een uitgebreide betaalde mogelijkheid vanaf ongeveer 6,50 euro per maand.

Memrise

Memrise is een tool die vooral heel goed is om je woordenschat in een andere taal uit te breiden. Er zijn standaardtalen die worden aangeboden door Memrise, maar gebruikers kunnen zelf cursussen toevoegen waardoor je in totaal kunt kiezen uit meer dan 200 talen. Je kunt een andere taal leren vanuit heel veel talen, waaronder het Nederlands. Om het nog leuker te maken kun je de competitie aangaan met vrienden om te zien of je hen kunt verslaan. Je kunt Memrise online gebruiken of je kunt een Android of iOS app downloaden.

Memrise is geheel gratis te gebruiken.

Babbel

Babbel is een tool waarmee je je lees-, luister-, spreek- en schrijfvaardigheid kunt trainen in een andere taal. Je leert vanuit het Engels en je kunt kiezen uit zo’n twaalf Europese talen en Russisch en Indonesisch. De makers verzekeren je dat je, wanneer je Babbel iedere dag gebruikt, je na een maand al gesprekjes kunt voeren. De dagelijkse lessen duren gemiddeld een kwartier. De cursussen zijn samengesteld door taalexperts en daarom van goed niveau. Je kunt kiezen uit beginner lessen of gevorderd, zodat je ook een taal die al spreekt kunt verbeteren. Je kunt Babbel online gebruiken of je kunt een Android of iOS app downloaden.

Babbel biedt een beperkte gratis optie en een uitgebreide betaalde optie vanaf ongeveer 6 euro per maand.

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.