Reptoir

Dit is waarom het heel goed is om vooral flink te lachen met je collega’s

Vergaderingen, samenwerken, brainstormsessies, conference calls: er zijn genoeg momenten op het werk dat we samen met collega’s serieus aan de slag moeten. Maar lol hebben op het werk en in het leven is belangrijk voor succes. Het is gezond, geeft je zelfvertrouwen en het kalmeert in stressvolle situaties. Dit is waarom het vooral ook heel goed is om af en toe gewoon flink te lachen en lol te hebben met je collega’s.

Het maakt iedereen comfortabeler

Als iedereen het gevoel heeft dat er gelachen kan worden en je een geintje kan maken op kantoor, voelt ook iedereen zich meer op zijn of haar gemak. Dit zorgt ervoor dat je jezelf kunt zijn op je werkplek. Als je anderen aan het lachen kunt maken, zullen collega’s graag in jouw aanwezigheid zijn en word je aardiger gevonden. Hierdoor wordt er beter naar je geluisterd, krijg je meer uitnodigingen en zijn collega’s sneller bereid om je te helpen en met je te praten. We hebben het hier uiteraard wel over oprechte humor en geen sarcasme of grappen die anderen naar beneden halen.

Het schept een band tussen jouw en collega’s

Humor schept een band. Denk maar eens aan het kijken van een komediefilm in de bioscoop. Als iedereen samen lacht om een grap, zorgt dit voor een gevoel van saamhorigheid tussen de bezoekers. Met collega’s is dit hetzelfde. Wanneer jullie samen lachen op kantoor, brengt dit iedereen dichterbij elkaar. En dat maakt het werk niet alleen leuker, maar ook beter. Als je bijvoorbeeld moet overwerken is dat uiteraard niet leuk, maar als je er samen grappen over kunt maken, kunt lachen en het uiteindelijk gezellig hebt, is iedereen meer bereid om het te doen. Werkborrels zijn altijd een goede manier om het ijs te breken en een betere band te scheppen tussen collega’s. Vrijdag dat biertje opentrekken dus!

Het zorgt ervoor dat je werk leuker is

Tja, je moet er toch de hele week zijn, dus waarom niet een omgeving creëren waar je het naar je zin hebt? Als je lol hebt met je collega’s en vooral veel kunt lachen op de werkvloer wordt het al gauw een gezellige plek waar je zonder moeite naartoe gaat ’s ochtends. Dit maakt het werk leuker en vaak ook makkelijker.

Het motiveert jullie om harder te werken

Zonder enthousiasme is er geen motivatie. En enthousiaste werkers zijn de werkers die het naar hun zin hebben op het werk. Als je geen lol hebt met je collega’s, moet je jezelf forceren om iets gedaan te krijgen. Als het gezellig is en je veel kunt lachen vind je het minder erg om ’s ochtends op de fiets naar het werk te stappen of aan het eind van de dag iets langer te blijven om die opdracht samen af te maken. Lachen met je collega’s helpt je om door de zwaarste werkdagen te komen en bovendien zijn mensen die veel lachen gelukkiger en gezonder en zullen zich minder vaak ziek melden. En daar is de baas dan weer blij mee!

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.