Reptoir

Dit zijn de 20 dingen die goede bazen met elkaar gemeen hebben

Freelancer of ondernemer zijn is fantastisch, niet in de laatste plaats omdat je zelfstandig bent. Eigen verantwoordelijkheid, eigen visie, zelf je werktijden bepalen, noem maar op. Maar laten we vooral degenen niet vergeten die jou hebben gecoacht en begeleid toen je nog wel in loondienst was. Misschien ben je wel vanwege hem of haar het ondernemerschap ingerold: je (voormalige) baas.

Er zijn bazen die managen, en er zijn bazen die leiders zijn. Waar je graag voor werkt, waar je tegenop kijkt, die je inspireren. Dit zijn de 20 dingen die zulke goede bazen met elkaar gemeen hebben:

1. Ze delen hun visie

Het belangrijkste wat een leider kan doen is zijn team voorzien van een gezamenlijk doel. En dan vooral een doel waarvoor iedereen zich in wil zetten. Ze communiceren dit doel vaak en op een inspirerende manier.

2. Ze hebben veel kennis

Is er niets vervelender dan een baas hebben die niet begrijpt waar jij mee bezig bent, maar er wel zijn mening over klaar heeft? Een goede baas weet dan ook (globaal) welke verantwoordelijkheden en taken er bij de functies onder hem horen. Hij hoeft er geen expert in te zijn, maar wel een bepaald soort algemene competentie hebben. Zo voel jij je begrepen en er ontstaat een gelijkwaardig gesprek.

3. Ze respecteren je tijd

Fantastische bazen hebben weinig tolerantie ten opzichte van saaie vergaderingen, verplicht gezellig doen en anderen onnodig laten wachten. Ze houden ook niet van uitweiden als het kort en krachtig kan.

4. Ze zetten prioriteiten

Als je je probeert te focussen op alles, focus je eigenlijk op niks. Een slimme baas begrijpt dat en realiseert zich dat een gebrek aan focus er makkelijk voor kan zorgen het team niet de goede richting op gaat samen.

5. Ze delen informatie

Sommige bazen doen heel zuinig aan met hun informatie, soms met legitieme redenen. Maar over het algemeen geldt, hoe transparanter de baas, hoe meer respect het team uiteindelijk voor hem of haar zal hebben.

6. Ze maken beslissingen

Besluitvaardigheid. Super belangrijk. Enough said.

7. Ze geven complimenten

Werknemers vragen zich af hoe ze het doen. Goede bazen laten hen dat weten, en ze zijn niet bang om dit in regelmatig te zeggen als het goed gaat.

8. Ze zijn empathisch

Goede bazen zijn in staat om dingen door andermans te ogen te zien, met name die van hun werknemers. Natuurlijk betekent dit niet dat ze makkelijk te beïnvloeden zijn, maar het betekent wel dat ze om hun team geven op meerdere niveaus.

9. Ze zeggen dankjewel

Een cultuur van dankbaarheid creëren begint bovenaan. Als de baas geen tijd maakt om degenen om hem heen af en toe te bedanken voor hun harde werk, hoe kan je dan verwachten dat zij dat wel doen?

10. Ze brengen iedereen bij elkaar

Een goede baas herkent de talenten van zijn of haar team, en tracht op zo’n manier leiding te geven dat iedereen het beste bij elkaar naar boven haalt.

11. Ze stellen slimme vragen

Ze dubbelchecken aannames op een niet-irritante maar grondige manier dat duidelijk maakt dat ze bovenop de zaken zitten. Ze accepteren niet dat dingen op een bepaalde manier gedaan moeten worden, alleen omdat het zo in het verleden ook is gedaan.

12. Ze hebben respect voor omstandigheden

Ze weten heel goed dat mensen gewoon mensen zijn. Werk moet een prioriteit zijn maar dat betekent niet dat dat het enige is wat speelt in iemands leven. Ze snappen dat hun werknemers partners, kinderen en vrienden hebben waar ze voor moeten zorgen, evenals andere interesses en ambities.

13. Ze nemen thoughtfully aan

Eén van de belangrijkste taken van een leider is goede mensen bij elkaar brengen en voorkomen dat er rotte appels aangenomen worden.

14. Ze accepteren schuld

Ethische mensen accepteren schuld als ze falen. Ze blijven er niet mee zitten, maar ze accepteren het. Goede bazen gaan een stap verder, zij accepteren de collectieve schuld wanneer het team niet presteert en loodsen iedereen vooruit.

15. Ze hebben gevoel voor humor

Het leven is hilarisch. Goede bazen hoeven niet de kantoor-clown uit te hangen, maar ze hebben wel een gevoel voor humor. Ze herkennen dat de crisis van vandaag, de grap van morgen is.

16. Ze communiceren effectief

Geen gemompel en niet van de hak op de tak. Goede bazen vinden de woorden om uit te leggen wat ze bedoelen, en ze beargumenteren het ook.

17. Ze zetten het goede voorbeeld

Het is vaak zo dat je meer bereikt door om vergeving te vragen dan wanneer we om toestemming vragen. Er zijn echter regels, sociale normen en normaal fatsoen. Goede bazen doen hun best om deze altijd in hun werkwijze mee te nemen.

18. Ze vieren resultaten

Goede bazen zoeken mijlpalen om te vieren, of dat nu vijftien seconden durende erkenning is of een groot feest.

19. Ze willen het beste

Want zeg nou zelf, wie wil er voor iemand werken die gaat voor middelmatigheid?

20. Ze leiden leiders op

Grote leiders zorgen niet alleen voor vrolijke volgers, ze inspireren anderen door hun voorbeeld. Net zo belangrijk: ze zijn trots, niet bedreigd, als leden van hun team een andere of betere baan krijgt.  Their teams go on to even bigger and better things in life.

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.