Reptoir

Fitter worden óp kantoor? Gebruik deze truc

Fit, killerbody en gezond eten. Het is januari en we worden weer doodgegooid met allerlei adviezen, tips en gemotiveerde mensen die wél iets aan hun goede voornemens zeggen te doen. Uit de luie stoel komen is erg belangrijk. Door sommige wetenschappers wordt dan ook gewaarschuwd voor het gevaar van te veel en te lang zitten op kantoor. Staand werken is daarom nieuw, hip en is als stoppen met roken voor zittenblijvers. Wetenschappers van de Universiteit in Glasgow gingen met dit idee van staand werken aan de haal en kwamen met een simpele oplossing om de overtollige calorieën er in een doodnormaal kantoorkloffie af te trainen.

Tien mannen me een buikje

De wetenschappers gebruikten tien mannen met een buikje in drie verschillende scenario’s.  In scenario één zaten de mannen de hele dag op hun stoel, op het naar het toilet gaan na. In het tweede scenario wisselden ze staan en zitten elke 15 minuten af. In scenario drie werden sommige van die 15 minuten staan gebruikt om elke negentig seconden weer te zitten en te staan. Op en af.

Een verbrandingsmachine

Uiteindelijk bleek dat het telkens afwisselen van zitten en staan enorme voordelen opleverde. In het derde scenario werden maar liefst 20.7 procent meer calorieën verbrand ten opzichte van het eerste scenario. Waar in het tweede scenario dit verschil rond de tien procent lag. Dat is opmerkelijk omdat in zowel scenario twee als drie de dikke mannen vier uur per dag op hun voeten stonden. Zitten en opstaan zijn dus belangrijk om veel te verbranden, dus kom uit die luie stoel maar ga er ook weer in zitten om er later weer uit te komen.

Motto Time Magazine

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.