Reptoir

Hoe gezond is jouw kantoor?

Kantoren, voor veel mensen niet de meest inspirerende plek. Daarom proberen we vaker er wat moois van te maken. De kantoortuin, skippyballen, het staand werken, de pingpongtafel of gewoon hippe interieurs. De millennials hebben er steeds meer oog voor.

Korte adem

Een leuke werkplek is niet alles, een gezond kantoor is ook van belang. Uit recent onderzoek blijkt echter dat veel kantoren maar een korte adem hebben. Ze worden goedkoop uit de grond gestampt en voldoen maar maximaal v00r een paar jaar. Menno Rubbens, directeur van Cepezed architecten, legde aan BNR Nieuwsradio uit dat gebouwen onder de maat zijn: “Veel gebouwen zijn heel specifiek gemaakt voor de eerste huurder – de eerste vijf à tien jaar van een gebouw. En voor wie daarna kwam, gold: ‘na ons de zondvloed.”

Duurzaam

Gebouwen zijn dus snel en hapklaar en dat is niet goed. Een goed geventileerde ruimte en gezonde arbeidsomstandigheden met goed sanitair zijn belangrijk om kantoor. gebouwen moeten met andere woorden niet alleen duurzaam zijn voor het milieu, maar ook voor de werknemer.

Hoe gezond is het bij jou?

Een gezonde werkplek heb je gelukkig vaak zelf in de hand. Goede stoelen, af en toe beweging, op tijd pauzeren, genoeg groen en niet te lang doorwerken in de avond zorgen ervoor dat jouw werkplek gezond genoemd mag worden.

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.