Reptoir

Zo houd je al je opdrachtgevers tegelijkertijd tevreden

Heb je meerdere opdrachtgevers en werk je voor ieder van hen regelmatig maar één dag per week? Dan is het soms best lastig om continue je betrokkenheid te laten blijken. Toch kan het. Wij geven je wat tips die je in kunt zetten zonder meteen overspannen te raken.

Laat ook buiten je werktijden van je horen

Het hoeft niet vaak te zijn, maar eens in de zoveel tijd een appje of een mailtje om te laten weten dat je meedenkt, kan nimmer kwaad. Schiet je iets te binnen wat bruikbaar kan zijn voor het bedrijf van jouw opdrachtgever, laat het hem of haar dan meteen even weten. Zo merkt diegene dat je je constant betrokken voelt, ook buiten werktijden.

Voorbereid aan je dag beginnen

Werk je maar eens in de zoveel tijd voor een opdrachtgever, dan is het verstandig om de keren dát je acte de présence geeft, goed beslagen ten ijs te komen. Zorg dus dat je het eerste uur niet bezig hoeft te zijn met bedenken wat je vandaag eigenlijk gaat doen, maar begin voorbereid aan je dag.

Als er iets wordt georganiseerd, zorg dan dat je erbij bent

Borrels, brainstorms of bedrijfsuitjes. Als er iets georganiseerd wordt, zorg dan dat je erbij bent. Niet om je in te likken, maar gewoon om je collega’s te leren kennen. Geeft te kennen dat je er zin in hebt en dat je graag energie in het bedrijf stopt. En met een biertje in je hand, is het zo’n straf nog niet.

Wees geïnteresseerd

Soms is het lastig om alles van iedereen te onthouden, maar opdrachtgevers stellen het op prijs als hun werknemers zich een beetje geïnteresseerd opstellen. Zorg dus niet dat je die ene dag alleen maar met jezelf en je eigen opdrachten bezig bent, maar vraag ook eens hoe het nu met dat nieuwe project is.

Als je werkt, ben dan niet met andere opdrachtgevers bezig

Houd je opdrachten gescheiden en wees daar ook duidelijk in. Als je op een bepaalde dag voor iemand werkt, werk je niet ook nog voor je drie andere opdrachtgevers. Wacht dus met het beantwoorden van mails en appjes tot je vrij bent of tot je weer voor die andere opdrachtgever werkt. Dat geeft orde en het houdt tegelijkertijd alle bazen tevreden.

Houd je opdrachtgever op de hoogte

Zorg ervoor dat je opdrachtgever niet achter je aan hoeft te bellen om te vragen wat je deze maand allemaal gedaan hebt. Zet eens in de zoveel tijd, of desnoods iedere keer als je gewerkt hebt, even uit jezelf op een rijtje waar je allemaal mee bezig bent geweest en wat je nog van plan bent om te gaan doen. Vinden ze heerlijk, die opdrachtgevers.

Overtref soms de verwachting

Zet soms nét een stapje extra zodat je de verwachtingen van je opdrachtgever overtreft. Je kunt beter niet teveel beloven en je opdrachtgever eens in de zoveel tijd positief verrassen, dan dat je van alles belooft en maar weinig klaarspeelt.

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.