Reptoir

Lol hebben is het allerbelangrijkste voor succes

Ja, aan het einde van de maand hebben we allemaal onze lasten en moeten we allemaal onze rekeningen betalen en daarom werken we ons soms suf. Maar het is belangrijk dat we plezier in ons werk hebben, aangezien het toch heel wat uren van onze week in beslag neemt. Sterker nog, lol hebben is het allerbelangrijkste voor succes en wel hierom.

Het geeft je zelfvertrouwen

Wanneer je plezier heb in je werk, voel je je een stuk beter over je prestaties en je kunnen. Hierdoor heb je meer zelfvertrouwen en een een freelancer met zelfvertrouwen die in zichzelf gelooft is de beste freelancer die een klant kan wensen. Een sterke houding en veel zelfvertrouwen zorgt ervoor dat je meer risico’s durft te nemen, een hogere productiviteit hebt, stress vermindert en je altijd een lach op het gezicht hebt. 

Het kalmeert je in een stressvolle situatie

Lachen van de zenuwen, iedereen doet dit wel eens. De situatie is helemaal niet grappig, maar we grinniken er toch op los. De reden? Lachen kalmeert ons wanneer we ons in een serieuze, zenuwslopende of stressvolle situatie bevinden. 

Het is gezond

We kennen de uitdrukking allemaal: lachen is gezond. Veel lol hebben zorgt ervoor dat je fysieke en mentale gezondheid sterker wordt. Je bent in een betere mood, het verlaagt het stresshormoon, verbetert de immuuncellen en lachen zorgt ervoor dat endorfine vrij komt, natuurlijke pijnstillers van het lichaam.

Het motiveert om harder te werken

Hoe meer lol je hebt tijdens je werk, hoe gemotiveerder je bent om harder te werken. Met lol hebben komt motivatie. Motivatie om ’s ochtends in de kou naar kantoor te fietsen, motivatie om dat rapport af te maken en motivatie om te knallen. Lol hebben en lachen maakt je bovendien gelukkiger en gelukkige mensen melden zich veel minder vaak ziek. Dit geeft je de mogelijkheid om niet alleen harder te werken, maar ook meer.

Het maakt je creatiever

Wanneer je een avond met vrienden doorbrengt, een biertje dringt en vooral veel praat en lacht heb je vaak veel meer creatieve ideeën dan een geforceerde brainstormsessie. Je maakt je gedachten vrij en je bent meer open-minded dan in een serieuze situatie. Brainstormen op kantoor? Wacht hiermee tot de gezellige vrijdagmiddagborrel.

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.