Reptoir

De meest simpele oplossing voor het fileprobleem

Sta je weer in de file? De laatste maanden van 2016 teisterden deze ellenlange rijen auto’s ons land.  Wie even snel een blik werpt op het woord filerecord valt van het ene in het andere nieuwsbericht. Files zijn een groot probleem voor onze tijd, humeur en economie. Maar wat kunnen we er aan doen?

Fiets

Eén van de meest genoemde oplossingen is overstappen van auto op de fiets. Het grote probleem is echter dat de fiets soms te veel energie en tijd kost, he nat wordt en je bezweet op kantoor kan aankomen. Gelukkig hebben we in Nederland mooie fietspaden en op steeds meer plaatsen worden zogenaamde fietssnelwegen aangelegd. De brommer en de elektrische fiets zijn meestal ook welkom op zulke paden.

Openbaar vervoer

Intussen heeft Nederland een bijzonder ingewikkeld en vervlochten openbaar vervoersysteem, waarin nationale pispaal de Nederlandse Spoorwegen, centraal staan. Volle treinen, dure kaartjes en veel vertraging. De trein is enerzijds dus populair omdat hij in de spits ook overvol zit, anderzijds gaan automobilisten er niet graag inzitten omdat soms een kaartje met de trein duurder is dan de benzinekosten.

Werk niet meer op kantoor

Een veelgenoemde maatregel voor het fileprobleem is rekeningrijden, dat wil zeggen dat de automobilist meer betaalt naarmate hij meer de auto gebruikt. Dat klinkt heel ingenieus, ware het niet dat we toch vaak op ons werk moeten komen en dat daar juist het probleem zit.

Een doeltreffende maar simpele oplossing zou daarom thuswerken kunnen zijn. Freelancers weten als geen ander dat deze moderne manier van werken doeltreffend kan zijn. Ook mensen in loondienst kunnen eens of vaker per week het pak thuislaten en gewoon achter de laptop duiken aan de de eettafel.

In vakanties is het bijzonder rustig op de weg, omdat mensen thuisblijven. Met thuiswerk kunnen we dat dagelijks bereiken.

 

 

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.