Reptoir

Met deze skills sleep je opdrachten binnen in 2017

LinkedIn is een populair zakelijk netwerk, waar je contacten kunt leggen, banen kunt vinden en jezelf kunt presenteren aan de hand van een digitaal cv met al je ervaringen en vaardigheden. Bedrijven kunnen aan de hand van de skills die je toevoegt, zoeken naar de juiste personen  voor de job. LinkedIn heeft net bekend gemaakt welke de top skills van dit jaar zijn, de skills die jou in 2017 zomaar een opdracht kunnen opleveren. Dus ben jij altijd geïnteresseerd in jezelf meer ontwikkelen? Master deze skills en je haalt die toekomstige opdracht geheid binnen.

De veel gevraagde skills zijn verschillend per land. Dit is de top 10 van Nederland.

 1. Statistical Analysis and Data mining
 2. SEO/SEM Marketing
 3. Java Development
 4. Data Engineering and Data Warehousing
 5. Recruiting
 6. Software Modeling and Process Design
 7. Mobile Development
 8. Network and Information Security
 9. Software QA and User Testing
 10. Middleware and Integration Software

skills

Bekijk de slideshow voor de skills van alle landen.

LinkedIn onthult daarnaast een aantal trends over de de skills in de zakelijke wereld. Deze trends zijn van invloed op Nederland. 

 • De vraag naar marketeers is lager. Vorig jaar was er heel veel vraag naar marketing skills als marketing campagne management en SEO en SEM, maar dit wordt steeds minder. Dit komt doordat het aanbod in mensen met marketingvaardigheden steeds groter wordt en de vraag inmiddels heeft ingehaald. In Nederland komt SEO en SEM nieuw binnen en hoog in de lijst, maar marketing campagne management heeft het dit jaar niet gehaald.
 • Data presentatie staat dit jaar ook niet in de Nederlandse skills lijst, statistical analysis and data mining komt daarentegen nieuw binnen op nummer één. Dit betekent dat, niet het visualiseren van data, maar het organiseren van data zodat het te begrijpen is voor alle werknemers belangrijk is in 2017.
 • De bedreiging van privacy is goed te zien in de skills. Netwerk en informatie beveiliging springt maar liefst elf plekken omhoog. Deze skills bevatten onder andere de kennis van virussen, wachtwoord kraken, hacken, WiFi beveiliging en netwerk aanvallen.
LinkedIn

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.