Reptoir

Interview Modern Getaways: “Passie voor reizen heeft iedereen”

Volgens Yasaman Bitarafan hebben we allemaal een passie voor reizen. Maar ze is van mening dat het hebben van deze passie niet de enige reden kan zijn om een online travel magazine te starten “Er komen namelijk heel veel andere zaken bij kijken”. Yasaman heeft namelijk het eerste interactieve online travel magazine (Modern Getaways Magazine) opgestart dat zich richt op de moderne vrouw. Ze zag als zakenvrouw een gat in de reismarkt.

“Tussen backpackers en de luxe resort vakantie ligt een hele wereld”, vertelt Yasaman. Mensen op een resort checken vaak in en blijven daar. Backpackers doen het tegenovergestelde en  gaan dingen ontdekken, ongeacht de accommodaties. Waar blijft de moderne vrouw die het leuk vindt om dingen te ontdekken, extra moeite doet om een niet al te toeristisch eiland te vinden maar ook tussendoor verwend wil worden?” Dit kan bijvoorbeeld in een boutique hotel. “Dat heeft meer een personal touch dan standaard grote keten.”

Voor die vrouw was er niks vond ze, daarom kwam er Modern Getaways, het magazine dat een gapend gat in de reismarkt moet vullen. “Ik wilde een geheel nieuw, hoogstaand, online magazine lanceren een die zich puur richt op high quality content, fotografie, cinemagraphs en mooi reisadviezen.” Ze wilde echt een plek voor de moderne reizende vrouw creëren, legt ze uit. “Een perfecte startpunt om geïnspireerd te raken indien je van luxe stylish reizen met inhoud houdt.”

Zelf geleerd

Yasaman komt uit de marketing wereld. Ze rondde eerst haar opleiding voor Msc. In Marketing af aan de Vrije Universiteit en heeft daarna bij marketing bureaus gewerkt. Om het online magazine te kunnen starten heeft ze nooit haar baan als marketeer helemaal opgegeven.

“Als er niet voldoende financiën zijn om iemand in te huren voor zo’n groot project, blijft er nog altijd de mogelijkheid over om het jezelf aan te leren. Geen startkapitaal moet niet een reden zijn om je visie niet te verwezenlijk”. Ze werkte in haar avonduren en deed verschillende cursussen voor Creative Adobe, coderen en online marketing om te komen waar ze wilde. “Je moet er wel keihard voor gaan. Passie voor creëren moet op nummer één staan.”

Yasaman ergert zich dat de term ‘stop met je werk en volg je dromen maar’, die momenteel veel gebezigd wordt. “We worden gebombardeerd met: YOLO, stop met je baan. Je moet ook beseffen dat als je ballen hebt je ook je dromen waar kunt maken na je (tijdelijke) werk, in de avonduren.” Je kunt niet thuis creperen zonder geld en iets starten uit het niets, vindt ze. “Eerst keihard aan de slag naast je andere baan, zodat je zonder schulden zelf iets geheel uit de grond kan stampen. Dat is iets moois om op terug te kijken” Ze gelooft in ieder geval niet in een one day succes.

Internationaal

Nu staat er een online magazine met een colofon van mensen over de hele wereld. De content is dan ook in het Engels. “Om eerlijk te zijn heb ik nooit over nagedacht om het in het Nederlands te doen. De focus is erg internationaal en bovendien kan gelukkig bijna iedereen in ons mooi landje heel goed Engels. Er werken zelfs meer mensen buiten Nederland dan in Nederland voor Modern Getaways Magazine en het extra platform die er aan komt.

Omdat we op verschillende continenten wonen is het natuurlijk een kunst om de koppen bij elkaar te steken: “Dat is de uitdaging: om iedereen samen en op een lijn te brengen, Via e-mails, face-time, Skype, schedule meeting, branding guidelines en duidelijke deadline loopt dat alsnog heel goed.”

Happy girl in Paris 💕 🙋😄@cafekitsune

Een foto die is geplaatst door Modern Getaways Magazine ✈️ (@yas_from_moderngetaways) op

Straks

Momenteel zijn ze heel hard bezig met het uitbreiden van het platform vertelt Yasaman. “Op de achtergrond gebeurt veel meer dan wat men nu nog te zien krijgt, maar wat er nog aankomt is werkelijk fantastisch” vertelt ze enthousiast door. Zo is ze bezig met schrijvers en creatieven uit verschillende delen van de wereld die tussen de uitgaven door het blad levend zullen houden. Ze nemen deel aan de nieuwe site die naast het magazine zal bestaan. “Vinden van de juiste schrijvers gaat tot nu toe heel goed. We hebben schrijvers van New York, Mexico tot Australië, en nog een aantal uit Europa. Allemaal mensen die in de visie geloven” Daarmee worden de gaten tussen de uitgaven door beter ingevuld en positioneert ze het merk geheel internationaal zegt ze.

Yasaman wil perse verschillende mensen uit verschillende landen, hoe internationaler hoe beter: “Ze schrijven allemaal vanuit Modern Getaways Magazine op verschillende continenten van de wereld waardoor we echt een internationaal team vormen maar waar de boodschap / positionering niet verloren gaat. Dit allemaal natuurlijk naast het creëren van ons volgende uitgaven met mooie inspirerende verhalen , editorials , reviews , getaways en veel meer.“

Headerfoto: Femmy Weijs

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.