Reptoir

Ben jij een rebel? Grote kans dat je meer succes hebt

Ga jij regelmatig tegen de regels en normen in en volg jij niet graag de massa? Dan heb je vast je hele leven al veel commentaar gekregen van ouders, docenten en werkgevers en werknemers. Dat kun je nu allemaal vergeten, want wat blijkt? Rebelse mensen zijn succesvoller.

Echter en meer zelfvertrouwen

Volgens professor Francesca Gino van de Harvard Business School zul je meer succes en voldoening hebben wanneer je authentiek bent en echt. Uit haar onderzoek bleek dat medewerkers die niet authentiek zijn zichzelf immoreel en niet puur voelen. Als je je anders voordoet dan je bent, zul je minder zelfvertrouwen hebben dan wanneer je dicht bij jezelf blijft. Ook bleek uit haar studie dat in bij het geven van pitches de entrepreneurs die individualiteit en kwetsbaarheid toonden en fouten durfden toe te geven eerder met hun ideeën wonnen. 

Opvallend

De meeste mensen proberen niet op te vallen en er vooral bij te horen. Ze denken dat met de massa meegaan het makkelijkst, slimst en meest beleeft is. Hierdoor zijn veel mensen hetzelfde. Rebellen zijn anders. Ze steken boven de massa uit en zullen hierdoor veel meer opvallen en meer potentiële kansen vinden en krijgen. 

Sympathieker

Rebelse mensen zijn meer zichzelf en echter in hun persoonlijkheid. Hierdoor worden ze, ondanks dat anderen in eerste instantie misschien moeten wennen aan de persoonlijkheid, over het algemeen meer sympathieker gevonden direct vanaf de eerste ontmoeting. Ze komen niet fake over.

Voor jezelf opkomen

Als ondernemer is het belangrijk om voor jezelf op te komen. Bij de meeting met een klant voor een potentiële opdracht, een bespreking over het werk wat je hebt geleverd of een vergadering over het bedrag wat je voor een opdracht gaat krijgen. Rebellen zijn niet bang om voor zichzelf op te komen. Ze weten wat ze kunnen en wat ze waard zijn.

Doen wat je echt wilt

Echt succesvol worden kan alleen als je houdt van wat je doet. Omdat rebelse mensen geen interesse hebben om de massa te volgen, zich niet laten vertellen wat ze moeten doen en liever opvallen dan verdwijnen zullen ze veel eerder hun eigen passies en dromen volgen. Ze streven ervoor om te doen wat ze echt willen.

Harder werken

Ondanks dat rebellen vaak sympathieker worden gevonden omdat ze echter overkomen, krijgen te toch al hun hele leven te maken met vooroordelen en oordelen. Hierdoor moeten ze zich meer bewijzen, wat resulteert in harder werken.

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.