Reptoir

6 x signalen dat je succesvoller bent dan je dacht

Je zult niet snel horen dat iemand “zo lekker succesvol bezig is.” Succesvol zijn zit hem namelijk niet in wat we doen, denken we. Toch willen we maar al te graag weten hoé dat succes te bereiken. Bedenkt je dan eens dat je misschien al veel ‘succesvoller’ bezig bent dan je dacht.

1. Je blijft altijd positief

Als je altijd de zon achter de wolken ziet schijnen, altijd optimistischer bent dan je buurman en altijd weet dat het wel goed zal komen, dan ben je een positief mens. En positieve mensen zijn succesvol omdat ze altijd een oplossing zien voor problemen in hun optimisme.

2. Je weet dat falen niet eeuwig doorgaat

Falen is niet voor altijd. Je gebruikt jouw falen als leerschool, je krabbelt op na het ‘ongeluk’ en gaat door. Het optimisme speelt hier ook een rol bij. Je zit niet bij de pakken neer en stapelt leermoment op leermoment.

3. Je ziet de dingen in perspectief

Ja, dat probleem is vervelend, maar er is altijd een situatie die erger is en dat weet jij maar al te goed. Even wat minder geld gekregen deze maand als freelancer? Volgende maand beter maar je weet ook dat er bedrijven zijn die werknemers moeten betalen, die op omvallen staan terwijl jij nog wel even door kan in deze situatie. Dat geeft jou moed.

4. Je durft om hulp te vragen

In nood leert men vrienden kennen, maar in nood leert men ook zichzelf kennen. Wie namelijk om hulp durft te vragen weet dat hij sterk in zijn schoenen staat. Net als het feit dat er geen domme vragen bestaan, is het geen schande om hulp te vragen. Jij schaamt je niet en zorgt ervoor dat je dankzij de hulp van anderen weer op de de rit komt.

5. Je trekt je niets aan van andermans mening

Natuurlijk is hulp belangrijk, maar je bent ook geen spons die ongevraagde meningen maar consequent op zich neemt. Je blijft je eigen pad volgen en laat je niet te veel afleiden door al te veel ruis.

6. Je accepteert wat je niet kunt veranderen en verandert waar je kan

Je weet als geen ander dat je niet alles in de hand hebt en dat je niet alles kunt veranderen. Maar wat je wél kunt veranderen, dat verander jij omdat je weet dat het je beter maakt, als ondernemer, manager, werknemer of freelancer.

Succesvol bezig zijn zit hem daarom in kleine dingen. Dus wie weet ben jij al op de succesvolle weg zonder dat je het zelf doorhad.

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.