Reptoir

Nog meer uit jezelf halen? Deel je weekend in als volgt

Het weekend is daar om te ontspannen. Maar hoe ontspan je op z’n best wanneer je veel opdrachten hebt of een eigen onderneming runt? Lekker twee dagen lang onderuit hangen voelt dan eigenlijk als een tijdsverspilling en daarom niet echt rustgevend meer. Met deze tips kun je optimaal genieten van je weekend. De ontspanning die daaruit voortvloeit geeft je vervolgens de ruimte om succesvol te ondernemen. 

Afleiding

Regel nummer één: zoek afleiding. Goed en scherp over je werk na kunnen denken gaat enkel en alleen wanneer je ook voldoende afleiding hebt. Deze afleiding geeft je namelijk weer de nodige creativiteit. Wees dus niet bang om je weekend eens lekker vol te plannen met leuke activiteiten. Dit geeft je weer veel positieve energie, zodat je tijdens de werkweek weer keihard aan de slag kunt.

Voldoende slaap

Voldoende slaap betekent niet tot lunchtijd in je bed liggen. Voldoende slaap betekent zeven à acht uur per nacht. Niet te veel, niet te weinig. Ga als het even kan op tijd slapen zodat je ook op een normaal tijdstip op kan staan. Zo behoud je het normale ritme en zorg je ervoor dat je je energieker voelt gedurende de week.

Plannen voor rust

Je week alvast goed inplannen kan nog wel de grootste rust geven. Schrijf op vrijdag de taken voor de volgende week alvast op. Dit geeft je gedurende het weekend rust, omdat je niet meer hoeft na te denken over alle taken die nog moeten gebeuren. Doordat het op papier staat, zit het niet meer in je hoofd.

Doe ieder weekend een klein beetje administratie

Als freelancer kom je niet onder het bijhouden van je administratie uit. En hoewel sommigen ervoor kiezen om aan het einde van het kwartaal de strijd aan te gaan, levert het regelmatig bijhouden je meer controle op. Zo ben je altijd op de hoogte van hoe je onderneming ervoor staat. Ieder weekend even een halfuurtje je bonnetjes en facturen verwerken is zo gedaan.

Ga naar buiten

Een frisse neus halen helpt echt. Zonlicht, frisse lucht en groen om je heen. Het helpt allemaal om je hoofd even leeg te maken. Trek jezelf achter de computer vandaan en maak buiten een wandeling. Je zult merken dat het energie geeft en een goede invloed heeft op de productiviteit zodra je weer aan de slag gaat. Bovendien kom je eerder op ideeën als je beweegt, dan wanneer je stil blijft zitten en naar je scherm blijft turen.

Gun je lichaam ook iets

Kook een lekkere en gezonde maaltijd, geniet van een gezellige avond met vrienden en sport. Of het nu een rondje hardlopen is of het volgen van een yogales, het heeft een goede invloed op het lichaam. Het voorkomt stress en verbetert de concentratie, drive en creativiteit. Genoeg reden om in beweging te blijven.

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.