Reptoir

Van naakt slapen word je meer succesvol

Waar de een zich het liefst in een dikke pyjama hijst, slaapt de ander het liefst in adamskostuum, oftewel poedelnaakt. En dit is een verstandige keuze, want wat blijkt: van naakt slapen word je meer succesvol en wel vanwege de volgende redenen.

Je slaapt beter

Als je naakt slaapt slaap je beter. Je lichaam kan beter ademen, je hebt geen kleding dat verstrengeld kan raken met je lakens en het is koeler. Met een pyjama aan heb je het warmer en te warme temperaturen zorgen voor een minder goede slaap. Met een goede nachtrust ben je de volgende ochtend meer uitgerust waardoor je je beter kunt focussen op je werk. 

Daarnaast stimuleert een goede nacht slaap je creativiteit en vermindert het stress. Tijdens je slaap komt er een hormoon vrij dat zorgt voor een betere concentratie, een goed geheugen en een heldere blik op de volgende dag. Met een goede nachtrust wordt ook de productie van cortisol, het stresshormoon, gestabiliseerd waardoor je gedurende de dag minder stress ervaart.

Het maakt je gelukkiger

Slapen zonder pyjama aan geeft je een vrijer gevoel. Ook is het een stuk makkelijker, want zodra je opstaat kun je gelijk onder de douche stappen en je hoeft geen pyjama’s te kopen, te wassen of op te bergen. Mocht je ‘s avonds naast een partner in bed stappen zal het daarnaast je seksleven, en daarmee je relatie, een enorme boost geven. Ben je gelukkiger in je privéleven dan zal dit een positieve werking hebben op je werk.

Het maakt je zelfverzekerder

Naakt slapen zorgt ervoor dat je je comfortabeler met je eigen lichaam gaat voelen. Hierdoor word je zelfverzekerder over je lichaam en over jezelf, iets dat erg van pas komt in je werk. Omdat je huid beter kan ademen zonder kleding aan herstelt het zich daarnaast beter en de kans op rimpels wordt verkleint, waardoor het ook nog eens voordelen heeft voor je uiterlijk.

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.