Reptoir

Waarom millennials een hekel hebben aan bellen

Bellen, als millennial moet je vaak aanhoren hoe spannend het vroeger was om de ouders van je ‘crush’ op te bellen met een draaischijf, haar moeder aan de lijn te krijgen en dan half stotterend vragen naar haar. Nu is er Whatsapp, Messenger of Snapchat en ja, dat maakt het allemaal veel makkelijker. Maar er zijn meer redenen waarom we bellen niet meer waarderen.

Techniek is sneller

We kunnen er niet omheen, maar de technologische vooruitgang heeft ons sneller gemaakt. Een appje sturen naar die ene speciale persoon is veel effectiever dan die ouderwetse draaischijf gebruiken. Het weer bekijken op internet sneller dan het weer bekijken op tv en de exacte tijd nalezen op een website is sneller dan bellen naar de ‘tijdtelefoon’.

Twitter heeft ons ook geleerd dat een vraag stellen, snel beantwoord kan worden. Wie iets wil weten over een stad, plaats of lokale gebeurtenis hoeft maar een hashtag te gebruiken of de antwoorden stromen al binnen.

Het voorkomt conflicten

Naast de snelheid is het gebruik van de apps ook handig om conflicten en ‘gedoe’ te voorkomen. Als je bijvoorbeeld in een woordenwisseling raakt met iemand kan je op Whatsapp kiezen voor een lange en weloverwogen berichtje. In een telefoongesprek is de kans dat je door elkaar heen gaat praten. Een kakofonie van geschreeuw, verwijten en woorden.

En natuurlijk, bellen is ook wel een beetje eng soms, laten we eerlijk zijn. Vooral omdat je de houding en uitdrukking van je gesprekspartner niet kunt zien is het moeilijker te zeggen wat ze van je denken en hoe jij je op moet stellen tegenover hen.

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.