Reptoir

Waarom vrouwen beter presteren onder vrouwelijke leiders

Het is tijd om een nieuw argument tegen het glazen plafond in te brengen. Het old-boys network zou verbroken kunnen worden door mer vrouwen aan de top te zetten. Vrouwen trekken namelijk vrouwen aan en op die manier komen er steeds meer vrouwen in het bedrijfsleven te werken.

Het gaat niet goed

Nederland staat in de wereld bekend als een vooruitstrevend en politiek land, maar als het gaat om milieu en vrouwen aan de top scoren we bijzonder laag. Vooral landen in Scandinavië streven ons aan alle kanten voorbij. Vrouwen werken in Nederland vaker parttime en zijn veel vaker hoofd van het huishouden en het gezin terwijl de man de kostwinner is.

Ook in de Twee Kamer en het hoger onderwijs zien we deze scheiding. Er is maar één vrouwelijk lijsttrekker: Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren en minister Jet Bussemaker (wel een vrouw overigens) heeft onlangs bekend gemaakt meer vrouwen in het hoger onderwijs te willen zetten op belangrijke posities.

Vrouwen onder vrouwen

Hoewel het vaak symptoombestrijding lijkt om vrouwen aan de top te simuleren kan er toch wel wat voor gezegd worden. Uit zowel Italiaans als Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen beter presteren als ze werken onder een andere vrouw. Ook trekken vrouwelijke leiders, logischer wijs, meer vrouwelijke werknemers aan. Oftewel: met vrouwen creëer je meer vrouwelijke functies in het bedrijfsleven.

Het Italiaanse onderzoek vond uit dat vrouwelijke leiders beter zorgen voor hun vrouwelijke werknemers. Ze hebben een positief effect op het salaris van andere vrouwen. Ook zouden de bedrijven met een vrouwelijke ceo beter presteren dan een bedrijf met alleen mannen aan het roer.

Winstgevender

Onderzoek van het Petersson Intsititute gaat nog een stapje verder. Zij beweren zelfs dat vrouwelijke ceo’s meer geld in het laatje brengen. Bedrijven met vrouwen aan het roer zouden namelijk winstgevend zijn. Een ander Amerikaans onderzoek wijst op de rol van het vrouwelijke netwerken. Vrouwen nemen vrouwen aan en ze zoeken elkaar op om ervaringen uit te zoeken.

Ontslag

Vrouwen zouden bovendien veel meelevender zijn. Ze doen er alles aan om (massa)ontslagen te voorkomen in het bedrijfsleven. Vrouwen zouden dus ook een welkome aanvulling zijn op het over het algemeen kille en harteloze zakenleven van zeer grote bedrijven.

 

MT

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.