Reptoir

Zing jij altijd als je thuis werkt? Dan ben je gezonder en gelukkiger

Freelancer word je niet zomaar. En ondanks dat het soms even tough kan zijn, heeft het meestal enorme voordelen. Uit recentelijk onderzoek kwamen een paar interessante conclusies naar voren die weer eens benadrukken hoe goed je het hebt als freelancer. Freelancers hebben namelijk niet alleen een grotere kans om gelukkig te worden, ze zijn ook nog eens een stuk gezonder. En dat door een liedje te zingen.

Thuiswerken

Arbeids- en organisatiepsycholoog Dik Bijl deed onderzoek naar het effect van werkplekken. Hij kwam in zijn boek ‘Het nieuwe werken’, tot de volgende conclusie: “Werknemers krijgen steeds meer de gelegenheid te werken op de plaats en tijd die hen het beste uitkomen. Dat is niet alleen handig, werknemers worden er ook gelukkiger van.”

Een fijne conclusie voor freelancers aangezien je als freelancer vaak zelf bepaalt waar en wanneer je werkt. Veel vaker dan welke werknemer dan ook.

En aangezien je toch zelf mag bepalen, hebben wij nog een advies waardoor je naast gelukkig ook nog eens gezonder wordt. Kies (af en toe) voor een dag thuiswerken. De Universiteit van Frankfurt heeft namelijk bewezen dat zingen goed is voor de mens. En waar kun je beter de radio of Spotify ongekend hard aanzetten en een lekker deuntje meezingen dan thuis?

Tijdens het zingen van een liedje, bleken zowel de concentratie immuunglobuline A -proteïnen die als afweerstof werken- als de hoeveelheid cortison -een hormoon tegen stress- toe te nemen. Daarnaast wordt tijdens het zingen ook de adem gestimuleerd, wat weer goed is voor de bloedsomloop. Ook het plezier in het zingen werkt stressverlagend.

Even meezingen doe je niet zo snel op een kantoor vol mensen, of in een koffietentje waar je als freelancer bent neergestreken. Echter, thuis kun je doen en laten wat je wil. Ook qua zingen. Het is hét recept voor een goede weerstand, weinig stress en veel plezier. Zet je favoriete deuntje maar aan en geniet van deze dag.

Werken20

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.