Reptoir

Zo anders zijn millennials nu ook weer niet

The battle of the generations. Daar begint onze samenleving steeds meer op te lijken. Aan de ene kant hebben we de ‘oude generatie’: kijkt nog analoge televisie, internet nauwelijks en leest een krant. Aan de andere kant staan de millennials; de freelance generatie. Verslaafd aan social media, trots op het feit dat hij geen tv meer kijkt en internet is zijn tweede natuur. Maar hoe verschillend zijn we nu echt en gaan we niet een stap te ver in onze drang een kloof te creëren?

Ook zij zijn jong geweest

Toen de babyboom-generatie jong was liepen ze tegen dezelfde problemen op als de millennials van nu. Hun ouders ergerden zich ook kapot aan lange wilde haren, popmuziek en brommers. Over het gebruik van drugs en de nieuwe seksuele moraal nog maar te zwijgen.

En ook die ouders liepen tegen een generatiekloof aan. Misschien lijkt alles erger dan vroeger omdat alles sneller gaat en er meer nieuws is over generatiekloven. Maar uit verschillende onderzoeken blijkt dat de kloof helemaal niet zoveel groter is nu dan hij ooit was.

Iedereen wil groeien

Ook millennials willen leren, groeien en onderwijs krijgen. Leren van de vorige generatie heeft ook die generatie weer verder gebracht. Omdat iedereen wil groeien zal er altijd vraag blijven naar goede coaching.

Het idee dat millennials niet willen luisteren slaat nergens op en vice versa zou er ook niet zo’n rancune moeten bestaan. Het gaat er namelijk om elkaar sterker en beter te maken.

Individuen, daar draait het om

Eigenlijk zegt je leeftijd niet zoveel over wie je bent. Natuurlijk zijn er bepaalde kloven tussen generaties. Als iemand die geboren is rond de val van de muur en praat over flippo’s of Samson en Gert zal iemand die na 2000 is geboren zijn wenkbrauwen fronsen.

Anderzijds heb je zodra je van de middelbare school komt al geen idee meer waar pubers van nu zich mee bezighouden.

Maar toch zijn we ook allemaal individuen. Iedereen kan houden van The Beatles, klassieke muziek, toneel, musea of juist weer van een actiefilm, naar een pretpark gaan of op het strand liggen, ongeacht de leeftijd.

Met andere woorden: leeftijd zegt niet iets over jouw karakter, hobby’s en hoe je in het leven staat. Het kan er invloed op hebben, maar bepaalt niet alles.

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.