Reptoir

Zo gaan succesvolle mensen uitstelgedrag te lijf

Iedereen heeft wel last van uitstelgedrag op z’n tijd. Even die opdracht laten liggen voor een andere keer omdat er nu argumenten zijn het niet te doen. Ook succesvolle mensen stellen wel eens wat uit, maar hoe gaan ze dat tegen? Met deze zes tips ga jij uitstelgedrag te lijf als een ‘professional’.

Ze houden zich aan hun eigen afspraken

Afspraken met anderen komen we meestal wel na, maar hoe zit dat met afspraken die we met onszelf maken? Misschien moeten we die ook behandelen als een deal met ‘een ander’. Op die manier gaan succesvolle mensen wel aan de slag met een opdracht.

Je zou jezelf ook aan de afspraak kunnen herinneren door de wallpaper van je telefoon of laptop aan te passen met een motiverende tekst of een herinnering op je hand te noteren met ouderwetse balpen.

Ze komen niet van hun plaats to het af is

Wie gefocust is krijgt zijn werk af. Dat o, zo, simpele maar effectieve gegeven weet een succesvol mens. Dus hij of zij gaat niet weg tot de opdracht voltooid is. Liever uren thuis of na kantooruren op het werk aan de slag met het hoogste concentratievermogen dan het bijltje erbij neergooien.

Ze plannen vooruit

Tja, het is simpel maar vooruit plannen werkt natuurlijk als een trein om uitstelgedrag te voorkomen. Het risico is wel dat je hiermee zodanig een boost van krijgt, dat je in al je optimisme een tijdlang niets doet, tot er weer een nieuwe ronde van vooruitplannen op de agenda komt te staan.

Ze komen opdagen

Soms is het zo simpel: wie komt, wie doet. Als je bijvoorbeeld constant je bezoek aan de fitness uitstelt weet je dat alleen al ernaar toegaan zal helpen bij het daadwerkelijk uitvoeren van de oefeningen of je workout.

Zo werkt het ook met arbeidstaken, wie op komt dagen, gaat aan de slag.

Ze maken van één grote opdracht meerdere kleine opdrachten

Een enorme berg aan opdrachten kan je nog wel eens tegen de borst stuiten en de moed in de schoenen doen laten zakken. Laat je echter niet kisten en hak simpelweg de enorme opdracht in verschillende kleine opdrachtjes en plan ze goed in.

Ze geven simpelweg op

Succesvolle mensen durven soms ook op te geven. Uitstelgedrag heeft soms namelijk te maken met iets ‘niet kunnen’ en dan is het beter het bijltje erbij neer te gooien.

Entrepreneur

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.