Reptoir

11 x vandaag de hele dag energie houden zonder een middagdutje

Soms heb je van die dagen waarop je voor de lunchpauze al zit te gapen en je het gevoel hebt dat je de dag niet doorkomt zonder een flinke dosis koffie of een middagdutje. Op die dagen kun je deze tips gebruiken om toch de hele dag energie te houden en productief te blijven.

1. Ontbijt stevig

Begin de dag goed met een stevig proteïnerijk ontbijt. Dit geeft een verzadigd gevoel en levert voldoende en langdurige energie voor het menselijk lichaam. 

2. Eet elke twee tot drie uur

Door elke twee à drie uur iets te eten hou je je bloedsuiker en energiegehalte op pijl, waardoor je energie behoudt. 

3. Blijf van suiker af

Suiker is een kortstondige bron van energie, maar hierna heb je vaak een daling en voel je je meer moe dan daarvoor. Bovendien voorziet suiker je lichaam niet van de nodige vitamines en mineralen.

4. Laat koffie staan

Koffie wordt gezien als een bron van energie en een manier om de dag door te komen, maar teveel koffie zorgt er juist voor dat je onrustig wordt in plaats van gefocust. Hou het bij maximaal één kop in de ochtend en een kop rond een uurtje of vier.

5. Blijf gehydrateerd

Als je lichaam niet voldoende gehydrateerd is voel je je slapper. Drink daarom gedurende de dag voldoende water.

6. Neem een koude douche

Als je echt het gevoel hebt dat je in slaap valt en je hebt de mogelijkheid, neem dan een korte koude douche. Heb je deze mogelijkheid niet splash dan koud water in je gezicht en hou je polsen onder de kraan.

7. Zorg voor frisse lucht

Frisse lucht houd je wakker. Zorg dat je werkplek voldoende is geventileerd en zorg vooral dat de temperatuur in de werkruimte niet te warm is, aangezien dit je duf maakt. 

8. Maak een wandeling

Ga voor nog meer frisse lucht even naar buiten voor een korte wandeling. Loop een rondje tijdens je lunchpauze of op het moment dat je je energielevel voelt dalen.

9. Doe stretchoefeningen

Door te stretchen wordt je lichaam geactiveerd en het bevordert je bloedsomloop. Dit levert weer nieuwe energie op.

10. Adem

Natuurlijk doe je dit de hele dag door, maar door een aantal minuten diep in en uit te ademen krijg je een flinke lading zuurstof binnen, waarna je je weer energieker voelt. 

11. Luister naar muziek

Muziek activeert zowel je lichaam als je geest. Zet je favoriete tunes op en ga hiermee de vermoeidheid tegen.

Like Reptoir op Facebook om als freelancer altijd op de hoogte te blijven.